Блог

Акне - основни групи
Акне - основни групи

Акнето е заболяване на мастните жлези или по-точно на космено-мастния фоликул. Различават се две основни групи: ендогенни обусловени, с представител обикновеното (младежко) акне, и екзогенни обусловени форми.

 

Комплексна диагностика на храните - Вега тест за поддържане на елегантна фигура
Комплексна диагностика на храните - Вега тест за поддържане на елегантна фигура
Има лесен начин да разберете кои храни вашият организъм обича и кои не. Методът се нарича VEGA тест - компютърна диагностика за непоносимост на храните. Апаратурата, измерва биоенергийното поле на човека в една от акупунктурните му точки, намираща се на палеца на ръката, близо до нокътя. Процедурата е безболезнена, няма никакво убождане и вземане на кръв, както се прави при други подобни тестове. Тестват се екстракти от 245 вида храни. Те съответстват на всички храни, напитки, подправки, плодове, зеленчуци, консерванти. При всеки  се получават различни резултати, като например едни не разграждат слънчогледовото олио, а други - любимия си шоколад.
Тъмните петна остават в миналото
Тъмните петна остават в миналото
Пигментните петна са следствие от локализирана усилена синтеза на меланин, който е оцветяващия и защитен пигмент на кожата. Факторите, които причиняват появата на тъмни петна са честото и продължително, излагане на вредните слънчеви лъчи, хормонални промени при жените, (генекологични проблеми), бременност, химични агенти (парфюми, продължително медикаментозно лечение), нарушаване на дейността на жлезите с вътрешна секреция, кожа с белези от акне и усложнения от възпалителни процеси.
Специални грижи за кожата около очите - част 2
Специални грижи за кожата около очите - част 2
Чрез редовно хидратиране и подхранване на околоочния контур. Използването на успокояващи кремове, леки масажи, специални маски ще укрепят мускулите, ще овлажнят, ще възстановят еластичността, ще омекотят фините бръчици и ще предотвратят появата им.
Подмладена кожа с професионални пилинги
Подмладена кожа с професионални пилинги
Свежата, млада и сияйна кожа е скрита под сив и тъмен слой мъртви клетки, за които усърдно работят стресът, умората, безсънието и диетите. Ултравиолетовите лъчи и физиологичното стареене задълбочават допълнително проблема като забавят клетъчната регенерация и водят до бавно излющване на роговия слой. За да избегнат всички тези негативни процеси е необходима ефективна ексфолиация. Тя е истински благодат за кожата, която се отблагодарява със свежо излъчване.ване.
Специални грижи за кожата около очите - част 1
Специални грижи за кожата около очите - част 1
Увлечени в грижи за лицето, често забравяме за очите. Кожата около очите е финна, деликатна и изисква специални грижи и внимание. За това в козметологията е отделена като самостоятелна зона, наречена "околоочен контур".
Красиви с различни видове пилинги за чиста и свежа кожа.
Красиви с различни видове пилинги за чиста и свежа кожа.
Представяме Ви процедури, чрез които едновременно ще обновите кожата си, ще премахнете бръчките и петната и ще изглеждате невероятно освежени. Чрез различните видове пилинги се предизвиква излющване на повърхностния слой кожа, като се освобождават мъртвите клетки и лицето засиява с очарованието на младостта.
Как да се избавим от акнето? - част 2
Как да се избавим от акнето? - част 2

Акнето е нарушение на себорейната секреция на кожата, което уврежда пилосеборейните жлези. Този проблем е естетичен, а по някога и болезнен. Характерен е за мнозинството от младите хора в юношеска възраст но засяга и хора от всички възрасти, в резултат на хормонални или гинекологични смущения, наследствени, нервни разстройства, стрес или лош хранителен режим.

 

Мезотерапия с пептиди - да избегнем преждевременното стареене!
Мезотерапия с пептиди - да избегнем преждевременното стареене!
Във всяка възраст имаме възможността да започнем профилактика срещу стареене, но най-добре би било това да се предприеме на 25-30 години. Добър съюзник в тази борба е мезотерапията с пептиди. Пептидите са верига от две или повече аминокиселини, които са съставна част на протеините.
Протеинът е основен в поддържането на добрия тен и стегнат вид на кожата. Пептидите стимулират клетките, които произвеждат колаген, а той от своя страна подпомага възстановяването на структурата на кожата и следователно помага за изглаждането на бръчките. По този начин се постига активно стимулиране на еластичността на кожата чрез синтез на колаген и еластин.
Как да се избавим от акнето? - част 1
Как да се избавим от акнето? - част 1
Акнето може да причини естетични промени, които могат да повлияят не само на здравето, но и на вида и самочуствието на личността. Предлагаме ви няколко лесно изпълними техники за ефективни грижи както в домашни условия, така и терапии в козметичен салон, които ще ви помогнат да постигнете желания ефект и обогатят вашата козметична култура.