Кислороден душ - от това се нуждае кожата през есента

Облейте лицето си с кислород - през септемри е най-подходящото време!

Наистина от няколко години кислородната терапия е хит за повишаване на имунитета и поддържане на организма млад и здрав. Интересно е да се знае, че процентното съдържание на кислород във въздуха е 23%, а апаратът,  с който се прави терапията, произвежда 95% отрицателно йонизиран кислород. Тоест има съчетание на по-голям процент кислород плюс отрицателно заредени йони.

От 3-4 години кислородната козметика е много търсена. Най-напред се произвеждат кислородните кремове, които не съдържат активен кислород, а съдържат вещество, което улавя кислорода от въздуха и го пренася в кожата. Така се стимулират клетките да се делят по-бързо, кожата се обновява и като цяло се подмладява.

Кислородът също така подобрява клетъчното дишане, обмяната на веществата и най-вече неутрализира свободните радикали, които са хит в днешно време, защото предизвикват и ракови заболявания.

Апаратът, с който се прави кислородната терапия има накрайник, със специално приспособление, в което се вливат антиоксидантни витамини и след това се впръскват заедно с кислорода в кожата. Ефектът се усеща и вижда веднага след първата процедура, която всъщност е много приятна, чувстваме се добре и кожата ни се обсипва с малки капчици вода - кислородът и витамините.

Най-походящото време да си направим кислородна терапия е септември, месеца след лятото. Желателно е да се направят няколко процедури, за да може кислородът да обере и неутрализира свободните радикали, които състаряват кожата. 

Кислородната терапия се препоръчва и при антицелулитни процедури, защото помага за по-бързото разграждане на мазнините в организма, като 15-20 минути се вдишва кислород по време на процедурата.