Колагенова мезотерапия - нова стъпка в естетичната дерматология.

Mезотерапия с колаген възвръща младостта на кожата като постига стягане, намаляване на бръчките.

Колагенът е най-широко разпостранения протеин в човешкото тяло. Високото съдържание на колаген в кожата (74%) определя значимостта му  за кожните структури. Здраво преплетените колагенови нишки създават "колагенова решетка", която е природна опорна мрежа, придаваща контурност, стегнатост и опора на кожата. С напредването на възрастта, целостта на колагеновите фибри се уврежда. Кожните слоеве изтъняват, колагеновите и еластинови фибри се износват, редуцират и интоксикират. Тези и други процеси като прекомерно излагане на слънце, лошата хидратация, екологичното замърсяване, натрупване на свободни радикали са  причини за отпускане, поява на бръчки и стареене на кожата.

Програмата GUNA MD - TISSUE подпомага намаляване видимите признаци на състаряване на кожата, намаляване появата на бръчки, овлажняване на състарената кожа. Освен колаген  този продукт съдържа витамин С, който стимулира синтеза на колаген, витамин В1, В2, В6 и така наред с изглаждането на бръчките се повишават хидратацията и антиоксидантната защита. Тези вещества рядко се срещат в естетични формули, но са от голямо значение за кожата.

Колагеновата мезотерапия е отлично средство за превенция срещу по-нататъшното отпускане на лицевия контур. По тази причина процедурата може да се прилага при млади жени като средство за профилактика, а при зрели кожи като възстановяващо средство.