"Пилинг в обедната почивка" - механичен пилинг с Микродермабразио

Преди да дойде зимата си направете механичен пилинг с Микродермабразио. Микродермабразиото е бърза неинвазивна процедура прилагана за освежаване на кожата. Понякога се нарича "пилинг в обедната почивка". Тази сравнително нова процедура внимателно отстранява най-горния слой клетки на увредената кожа, чрез изстрелване на миниатюрни кристалчета към кожата. Тази техника излющва и изравнява повърхността на кожата, стимулирайки образуването на нова, по-гладка и чиста повърхност на кожата. Най-често се прилага на лицето, но може да се направи и на всяка част на тялото.

Каква е ползата от приложението на тази процедура?

Микродермабразиото коригира грубата повърхност на кожата, някои видове белези, неравномерна пигментация и старчески петна. То също може да премахне или намали броя на отворените и затворените комедони, вида на стриите и най-фините бръчки. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса, микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой на епидермиса. Прилага се при всички типове кожа по отношение на омазняване, цвят и възраст. За най-добри резултати се препоръчва провеждането на една процедура седмично в рамките на терапевтичния курс от четири до осем процедури.

Микродермабразиото може да подобри вида на кожата, но няма да повлияе отпуснатата, с торбички или дълбоки бръчки кожа. За корекция на такива проблеми често се налага комбинация от различни естетически процедури като: фотоподмладяване, химичен пилинг, мезотерапия, безоперативен лифтинг с радиочестотен апарат (RF) и запълване на бръчки с хиалуронова киселина.