Защитете кожата си със слънцезащитни продукти през лятото

Лятото е сезонът на емоциите, приключенията, авантюрите. То все по-натрапчиво присъства в мислите ни. Какво трябва да знаем, за да не помрачим лятното си настроение?

Ултравиолетовите лъчи проникват през кожата и унищожават клетките, които обикновено помагат за образуване на нова кожа (UVA) и (UVB) може да достигнат по-дълбоко в епидермиса и са опасни за вашата кожа.

Слънцето състарява, затова положете най-голяма грижа за кожата на тялото и особено на лицето. Използвайте кремове, с възможно най-високите слънцезащитни фактори (SPF). Поддържайте кожата си непрекъснато овлажнена. Не само през летните месеци, но и през облачните дни, гамата от различните слънцезащитни продукти ще бъде прекрасна инвестиция в доброто Ви самочуствие и външен вид. През първите дни на плажа използвайте крем с висок слънцезащитен фактор SPF30, следващата седмица преминете на по-нисък SPF15.

Високият фактор неозначава, че ще останете бели и без тен. Той ще предпази дълбоките слоеве на кожата от състаряващото въздействие на ултравиолетовите лъчи. На плажа може да използвате и крем за слънце SPF2 за кожа, която вече има тен. За овлажняване на кожата използвайте "Лосион след слънце" или "Гел след слънце", които ще охлади кожата след плажа.

Следвайте тези основни правила и ще постигнете желания шоколадов загар. Тогава той наистина ще ви разкраси и подмлади.