Химически пилинг Mesoesthetic / Cosmopeel

Химически пилинги на Mesoesthetic. Класификация на пилингите:

Повърхностен-стратум корнеум, епидермис и повърхностен дермален слой. Използват се нисък процент алфа и бета хидрокси киселини. Индикации: акне, финни, повърхностни бръчки, епидермална хиперпигментация.

Среден-повърхностен-стратум корнеум, епидермис, папиларен и ретикуларен дермален слой. Използват се алфа и бета хидрокси киселини с по-висок процент. Индикации: белези от акне,хиперпигментации, средно дълбоки и повърхностни бръчки. Към алфахидрокси киселините спадат гликолова, бадемова, млечна, а към бета-салицилова.

Гликоловата киселина се извлича от захърна тръстика с по-малко молекулярно тегло равно на по-голяма проникваща способност. Дава тургор и плътност на кожата, изравнява тена, намалява дълбочината на бръчките.

Млечна киселина (Lactic peel al), тя е получена от млечни продукти (ферментирало мляко). Предназначена е за по-зряла кожа, с по-лек ексфолиращ ефект, подобрява структурата на епидермиса, хидратира кожата, дава блясък. Препоръчва се за чувствителни кожи.

Цел: подмладяване при първи белези на остаряване

Концентрация: 30%, 40%, 50%

Подходяща за лечение на бръчки и фотоостаряване на кожата. Използва се за всички фототипове и за пациенти с по-леки проблеми. Прилага се при първи признаци при остаряване и увреждане на кожата.Стимулира образуването на нов колаген, еластин и други дермални субстанции. Провокира производството на серамиди, хидратира епидермиса и образува защитен филм върху кожата. Има леко депигментиращо действие, изравнява тена и връща блясъка на кожата.

Бадемовата киселина се получава се от горчиви бадеми. Идеална е за застаряла,хиперпугментирала и мазна кожа. С лека и прогресивна ексфолиация на кожата. Стимулира обновяването на клетките,стимулира нов синтез на колаген, депигментация и антисептичен ефект. Не причинява изгаряния или зачервявания

Салицилова киселина - бета хидрокси киселина от кора на плачеща върба. Мастно разтворина е с кератолитично действие. Регулира себума, има антисептични и бактериостатични свойства. Държо под контрол разпространението на акнето,успокоява и подобрява структурата на мазната кожа, стимулира възстановяването на клетките.

 

Терапия с Cosmopeel - система за среднодълбок химически пилинг (трихлороцетна киселина от 12-20%).

При бръчки, състарена кожа,тен на пушачи и пигментни нарушения.

Основни преимущества: Намалява признаците на стареене на кожата, подобрява текстурата и гладкостта на кожата, намалява акнето и пигментните петна. Активни съставки: Foamer 15-Glucolic acid, Enoxolone-PH 4.1, TCP-PH 0.5, Cosmo peel cream-Lactic acid, Salicylic acid, Citric,Ascorbic acids, Retinyle Palmitate-PH 4.8.