Мезотерапии Mesoestetic

 

Най-пълната гама специфични разтвори и активни съставки  в стерилни ампули за трансдермално приложение с цел повлияване на всички козметични проблеми, засягащи лицето и тялото

 • c. prof - коктейли от активни съставки за повлияване на специфични козметични проблеми.
 • х.prof - активни съставки за съставяне на индивидуални терапевтични  програми.

 

 

c.prof 213 mesotox разтвор  

 • Засилва ефекта на ботулиновия токсин и удължава ефекта му;
 • Намалява и предотвратява появата на бръчки;

 
АКТИВНИ СЪСТАВКИ:

 • Acetyl hexapeptide-8. Регулира и редуцира мускулната контракция и развитието на динамични бръчки;
 • Pentapeptide-18.Потиска кожните микроконтракции. Предотвратява развитието на линии и бръчки;
 • Niacinamide.Стимулира синтеза на колаген;

 

Синергични пептиди в комбинация те са по-ефективни отколкото приложени самостоятелно дори в двойна концентрация.

Действие: Потискане на дермалните микроконтракции и предотвратяване формирането на линии  и бръчки.

 

 

 

х.prof - водове монофазни разтвори:

 

 • ВИТАМИН С

Свойства: Витамин С /аскорбинова киселина/ е част от групата на витамините – антиоксиданти, заедно с витамин А и витамин Е. Той е основният водоразтворим ензим  антиоксидант на кожата. Играе важна роля в регенерирането на алфа-токоферол, активна форма на витамин Е, а също така и като ко-фактор при хидроксилацията на проколагена. Стимулира синтеза на колаген като активира регулаторния му ген – транскрипционален ефект. Участва в синтезата на важни елементи на външноклетъчната матрица на съединителната тъкан, активира пептидните хормони и при катоболизма на тирозин.

ИМА ИЗБЕЛВАЩО ДЕЙСТВИЕ И ОКАЗВА АНТИОКСИДАНТЕН ЕФЕКТ И ПОДОБРЯВА ТУРГУРА НА СЪЕДИНИТЕЛНАТА ТЪКАН.

Индикации: защита срещу оксидацията, причинена от УВ лъчи и стареене, мелазма, косопад, себореен дерматит.

Състав: Витамин С чист 20%.

 

 • ДМАЕ

Свойства: Действа като стабилизатор и антиоксидант на клетъчната мембрана като я предпазва от органичен стрес. Увеличава мускулния тонус, възвръща здравината и еластичността на тъканите, подложени на процесите на стареене и по този начин противодейства на отпускането на кожата. Приложен заедно с хиалуроновата киселина постига отличен ефект в терапиите против стареене, подобрява цялостно вида на кожата, като предизвиква опъване и здравина, увеличава влажността като възстановява фибробластната функция и придава блясък на кожата.

 

 • ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Хиалуроновата киселина представлява натурален полисахарид, който принадлежи към групата на гликозамингликаните, присъстващи в различните живи тъкани. Има важна функция в структурата на кожата – отговаря за еластичността. Има голям капацитет за задържане на вода в процентно съотношение хиляди пъти спрямо молекулярното и тегло. Така придава обем и благоприятства хидратацията на епидермиса. Нейният вискозитет осигурява кохезията / сцеплението / на съединителните клетки. Активира функцията на фибробластите и на синтеза та на колаген, а също така и на различни фактори при растеж на кожата като забавя естествените процеси на стареене.

 

 • Х-АDN

Има силно изразена способност да възстановява протеините на клетките и на съединителната тъкан на дермата, увредена от излагане на слънчево лъчение на оксидационен стрес и при тютюнопушене, като възстановява протеина и колагена. Ефикастността му се увеличава пропорционално на размера на веригата на АDN , която използваме, тъй като високата полимелизация прави продукта по-активен и подобрява пенетрацията му  в тъканите. Има  синергично действие с витамин Е.

Идикации: Специално се препоръчва за всички терапии при стареене на кожата на лицето, когато освен бръчки има и дехидратирана, суха , без блясък кожа.

 Може да се използва като вторична форма при целулит за подпомагане възстановяването на микрокръвообръщението и съединителната тъкан, а така също за неутрализиране на свободните радикали.