Микропигментация

Микропигментация

  • Вежди Powder Brows (без градиент);
  • Устни Soft Lips (устни без контур);
  • Очи Eyelash line (между миглен контур).


Какво представлява  микропигментацията?
Това е процедура,в която се имплантира пигмент в кожата с помощта на машина и игла.За да бъде красив крайният резултат е важно пигмента да се имплантира на правилната дълбочина – базалният слой на кожата.
Микропигментацията не е вечерен или професионален грим, това е грим за ежедневието,който стои много нежно и естествено.
При тази процедура е важно специалистът да бъде колорист и да е изучил добре пигментология,за да подбере най-подходящ за неговия клиент цвят, като според филтъра на кожата се определя правилният цвят.
Процедурата е почти безболезнена и се усеща леко драскане, което е поносимо за клиента. Има клиенти, които са по-чувствителни, но решението за тях е локална упойка.
Възможно е да има лимфа и леко кървене под формата на роса.

Техника
Пикселната техника, с която работим е най-модерната и актуална през последните 3 години. Съвкупността от тези малки пиксели и създаването на красив градиент правят резултата така нежен и естествен след оздравителният период. Вижда се лека и нежна светлосянка.
Не се препоръчва плътното,дълбоко и наситено имплантиране на пигмент.По този начин формата и цвета на веждата стоят неестествено.


Задължителен ли е ретуш след процедурата
Процедурата е двуетапна.Пигмента е чуждо тяло за нашия организъм.Чрез лимфо отделяне тялото се опитва да изхвърли тези непознати частици.Затова една част остават в кожата,а друга биват изхвърляни.След ретуша клиентът вижда крайния резултат.

Колко дълго ще издържи?
В зависимост от :

  • начина на живот-храна,цигари,алкохол;
  • типа на кожата-суха или мазна;
  • възраст;
  • имунна реакция на организма.

Освежаване или т.н ‚рефреш‘ се прави след 1.5-3 години