Вега тест

Вега тестът е безкръвен тест за поносимостта на вашия организъм към различни храни. В Клиника за естетична дерматология "Енигма" можете да тествате поносимостта на вашия организъм към различните храни използвайки VEGA-TEST технология. Методът е вече признат и е доказал полезността си. Очакваме ви!


Вега апаратът тества около 240 хранителни вещества и субстанции. Те включват: 17 животински протеина – меса, колбаси и яйца. Няколко вида консерванти, подобрители и подсладители.

 • 9 вида зърнени храни;
 • 32 вида подправки, мая и олиа;
 • 19 вида млечни продукти;
 • 23 вида пресни плодове;
 • 6 вида ядки;
 • 18 вида риба;
 • 5 вида варива;
 • 26 вида пресни зеленчуци.

Изследват се също така чай, кафе, течен шоколад, кока кола, какао, бира, вино, алкохол, цигари.


Вега тестът е бърз и надежден начин да разберете към кои храни имате непоносимост. Той е безболезнен и безопасен. Явява се алтернатива на кръвния тест, но е по-широко достъпен и при него не се взима кръв, не се използват игли. Резултатът е готов веднага. След края на теста ще знаете как да се храните, така че да редуцирате теглото си. Ако нямате нужда от регулиране на теглото, консумирането на храни, към които сте толерантни и разграждате добре ще Ви помогне да сте винаги във форма, да детоксикирате тялото си и да поддържате фигурата си.


Затлъстяването е резултат от неравновесие между енергията, която постъпва в тялото чрез храната и енергията, която изразходва индивида. Честа причина за това състояние е свръххраненето, т.е. прием на повече от необходимата за основната обмяна и за двигателната активност енергия. Доказана е връзката между повишеното тегло и редица заболявания – сърдечно-съдови, злокачествени заболявания, респираторни и психосоциални проблеми. Наднорменото тегло е болестта на съвременният човек.

Неправилното хранене с полуготови, пълни с консерванти и подобрители храни, стреса и ограничената двигателна активност водят до постепенно влошаване на кондицията, тонуса и качеството на живот на човека. В България, процентът на жените със затлъстяване е приблизително 35%, на мъжете – 25%, на децата и юношите – 10-12%. За съжаление страната ни се изкачва нагоре в класацията "нация застрашена от затлъстяване". Правилното хранене,но не гладуването и лишенията и повишената двигателна активност са в основата на правилния подход при решаване на този проблем.

Разнообразното и здравословно хранене е важно и за хора, които нямат проблеми с теглото си, но искат да бъдат здрави и в добра форма. Хора, които искат да изчистят тялото си от натрупани токсини и шлаки и жени, който искат да се избавят от целулита. Правилният хранителен режим е особено важен за децата и подрастващите.


Ние можем да ви бъдем полезни при определяне на храните, които да консумирате, храни, които Вашето тяло разгражда напълно и извлича необходимите и ценни вещества. Определянето на тези храни става с помощта на Вега Тест, който е една от последните разработки в тази област.

Ефектът от индивидуалния хранителен режим зависи от точното му спазване и от здравословното състояние. При хора с диабет, ендокринни проблеми или нарушено действие на щитовидната жлеза, жени в менопауза и хора на 45 годишна възраст резултатите идват по-бавно. При здрав човек резултатът е видим след края на втората седмица до един месец.

Тестване:

Вега тестуването произхожда от електроакупунктурата. Клиентът  държи метален накрайник с едната си ръка, като върху определена акупунктурна точка на другата ръка се поставя друг накрайник с формата на писец. И двата накрайника са свързани с апарата, като по този начин се затваря верига. Извлеци от храна, напитки, консерванти, дори лекарства се поставят в специална сонда, която е част от веригата. Данните се отчитат от скала, която се намира на самия апарат. Ако вашето тяло е толерантно и добре разгражда дадена храна показанията на скалата са над определена стойност. Ако имате непоносимост към тестваната храна, данните са под тази стойност. По този начин се открива чувствителност към различни вещества и храни. Клиентът не изпитва дискомфорт по време на самата процедура. Тестът продължава около час . Провежда се в приятна обстановка.

Въпроси и отговори:

 • Болезнен ли е теста? Не, Вега теста е абсолютно безболезнен, безопасен и неинвазивен.
 • Колко време отнема теста? Теста се извършва в рамките на час. Резултатите са готови веднага.
 • Има ли противопоказания? Вега теста не се препоръчва на клиенти с пейс мейкър, бременни жени и деца до десет годишна възраст.
 • Как работи Вега апарата? Вега тестуването произхожда от електроакупунктурата. Към апарата са свързани метален писец, който се поставя върху определена акупунктурна точка в основата на нокътя на палеца на едната ръка и метален накрайник, който клиента държи с другата си ръка. Във веригата затворена между апарата и ръцете на клиента участва и извлек на храна или група от храни. Измененията в ел. съпротивлението на акупунктурната точка показва дали даденият организъм добре разгражда тестваната храна
 • Има ли разлика между непоносимост към храната и хранителна алергия? Да. Хранителната алергия се проявява като хипересензитивна реакция на имунната система и обикновено се появява в рамките на няколко минути след приема на храната. Реакцията може да е много силна и дори да причини смърт в следствие на анафилактичен шок. При непоносимостта няма определена имунна реакция.
 • Как да разпозная симптомите на непоносимост към храната? Непоносимостта към определена храна обикновено се появява в рамките на 1 до 72 часа след консумацията. И поради забавената реакция на организма трудно може да бъде установено точно към каква храна е непоносимостта. При много хора проблемите започват с главоболие или лошо храносмилане, подуване, газове. Постепенно с течение на месеци или години здравословните проблеми се задълбочават и могат да се появят нови симптоми. Тези симптоми могат да варират, но хората страдащи от хранителна непоносимост са по-податливи на инфекции.
 • Поставя ли Вега Тест диагноза? Вега тест не поставя диагноза. Изследването дава информация за поносимостта на Вашия организъм към храните и може да подпомогне лечението Ви. Но тестът не е алтернатива на лекарски преглед. При здравословни проблеми Ви препоръчваме да се обръщате към личния си лекар.